Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Zelf een logo ontwerpen – is dit verstandig om te doen?

Zelf een logo ontwerpen… Het ontwerpen van je eigen logo hoeft niet ingewikkeld te zijn! Er zijn op internet diverse tools te vinden, waarmee je in een mum van tijd een logo in elkaar zet. Het effect wat een dergelijk logo op je naamsbekendheid zal hebben is echter minimaal. Reden genoeg om hier een professionele organisatie voor in te schakelen. Je kunt er echter wel voor kiezen, om vooraf zelf een aantal stappen te zetten. In dit artikel lees je hier meer over!

Aspecten om rekening mee te houden

Bij een logo ontwerpen dient met verschillende factoren rekening te worden gehouden. Wat is bijvoorbeeld de boodschap die je als merk uit wilt dragen? Welke elementen passen hier het beste bij? Welke kleuren sluiten aan op deze boodschap? Enzovoorts. Mensen hebben vaak bepaalde associaties bij kleuren. Het is belangrijk om rekening te houden met deze psychologie. Zo weet je zeker, dat je met het logo de juiste doelgroep aanspreekt.

Tip: mocht je toch zelf een logo ontwerpen, dan is het belangrijk om hier de juiste tools voor te gebruiken. Kies altijd voor een vectorprogramma, waarmee je het logo in een hoge kwaliteit kunt exporteren. Zo blijft deze leesbaar als het logo verkleind wordt.

Werk een aantal schetsen uit op papier

Wanneer je een goed beeld hebt van de elementen die je in het logo wilt verwerken, kun je schetsen uitwerken. Pak er een pen en papier bij en start met het tekenen van je eerste logo’s. De kans is groot, dat het uiteindelijke logo sterk af zal wijken van deze eerste ontwerpen. Dit is heel natuurlijk! Door schetsen te maken zie je direct welke combinaties wel, of juist niet passend zijn. Is het bijvoorbeeld ect noodzakelijk om een symbool aan je logo toe te voegen? Kun je dit symbool wellicht beter weglaten? Enzovoorts.

Geef een antwoord