Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

7 beroemde vierkante logo’s

Het is de moeite waard om logo’s van andere bedrijven te bekijken, voordat je het logo van je eigen bedrijf ontwerpt. Andermans logo kan je inspiratie geven, of laat je zien welke combinaties van kleuren al veel gebruikt worden. Het kan een reden zijn om hier voor je eigen logo van af te wijken! Zo creëer je een uniek logo, die lang bij mensen blijft hangen. In dit artikel zetten we zeven bekende vierkante logo’s voor je op een rijtje. Welke van deze logo ontwerpen kende jij al?

#1: BBC

Een van de beroemdste vierkante logo’s is dat van BBC. In dit logo is gebruik gemaakt van drie losse vierkanten, waarbinnen zich de letters B en C bevinden. Het contrast tussen zwart en wit maakt dat het logo direct opvalt.

#2: American Express

Ook in het logo van American Express is een duidelijk contrast in kleuren zichtbaar. In dit logo kiest men voor de combinatie van blauw en wit. Blauw wordt vaak geassocieerd met betrouwbaarheid en autoriteit.

#3: Lego

Kijk ook eens naar het vierkante logo van Lego! Wie herkent dit logo niet? In het logo worden de kleuren rood, geel, wit en zwart met elkaar gecombineerd. Het geeft het logo een speels effect.

#4: Microsoft

Net als in het logo van BBC, worden ook in het logo van Microsoft meerdere vierkante blokjes gebruikt. Deze blokjes hebben de kleuren die in de gehele huisstijl van het technologiebedrijf terugkomen. Het maakt het logo heel herkenbaar!

#5: Domino’s

Het logo van de pizzeria’s van Domino’s heeft de vorm van het gelijknamige spel. Dit maakt het logo opvallend. Helemaal in combinatie met de contrasterende kleuren rood en blauw.

#6: MTV

BBC is niet de enige televisiezender die voor een vierkant logo kiest. Ook MTV heeft een vierkant logo, waarbij het lettertype van de M afwijkt van die van TV. Dit contrast wordt gecombineerd met een contrast tussen zwart en wit. Ideaal om het logo op te laten vallen!

#7: T-Mobile

Het laatste beroemde vierkante logo die je kan inspireren, is dat van T-Mobile. Net als bij een aantal andere logo’s is ook hier gebruik gemaakt van een contrast in kleur: roze en grijs. Daarbij zijn er diverse vierkante vormen aan het logo toegevoegd.

Geef een antwoord