Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Stappenplan : een accountant logo laten ontwerpen

Het ontwerpen van een logo voor accountantskantoren brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Vaak kiest men voor een logo ontwerp, welke bestaat uit de combinatie van een symbool met tekst. Welk symbool past echter goed bij een accountantskantoor? Op welke manier breng je de formele werkwijze van dergelijke kantoren terug in het logo? Enzovoorts. In dit artikel vind je een stappenplan, die je kan helpen bij het ontwerpen van een accountantskantoor logo. Aan welke eisen moet het logo voor jou voldoen?

Stap 1: werk je ideeën uit in verschillende schetsen

Om voor jezelf een beter beeld te krijgen van je wensen, is het slim om schetsen uit te werken. In deze schetsen kun je alle details opnemen, die je wellicht ook in de uiteindelijke versie wilt gaan gebruiken. Daarbij maken deze schetsen het makkelijker om je wensen kenbaar te maken aan een ontwerper.

Stap 2: vergelijk het logo met die van andere accountantskantoren

Door je logo naast die van andere accountantskantoren te leggen, kun je al snel achterhalen of deze wellicht te generiek is. Een generiek logo is vaak geen voordeel! Het maakt het voor klanten lastiger om je logo te onthouden, als deze sterk lijkt op die van andere bedrijven. Ook kunnen de logo’s van andere bedrijven je inspiratie geven voor je eigen logo.

Stap 3: gebruik niet te veel details in het logo

Op basis van de logo’s van andere accountantskantoren heb je wellicht nieuwe ideeën voor je eigen logo. Pas echter op met het toevoegen van te veel details! Dit maakt een logo onnodig druk, wat mensen mogelijk afschrikt. Daarbij kan dit ertoe leiden dat het logo minder goed leesbaar is, als deze in verkleinde vorm op een website wordt getoond.

Stap 4: laat je logo ontwikkelen in een vectorprogramma

Nu je een goed beeld hebt van de mogelijkheden en je wensen, kun je het logo door een professionele ontwerper laten ontwikkelen. Dit gebeurt met een vectorprogramma, om verzekerd te zijn van een hoge kwaliteit. Ook wanneer je het logo verkleint!

 

 

Geef een antwoord