Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Catering logo laten ontwerpen: meer mensen naar je restaurant!

Als restauranteigenaar of barhouder wil je het aantal eters of bezoekers blijven vergroten. Er zijn verschillende manieren om hierin te slagen. Kies bijvoorbeeld voor een online- of offline marketingcampagne, zorg dat mensen een recensie achterlaten op sociale media, enzovoorts. De basis van een toenemend aantal bezoekers ligt in de huisstijl van je cateringbedrijf. Een passend catering logo mag om die reden niet ontbreken! Het logo komt terug op je website, in een flyer, op sociale media, enzovoorts. Het zijn plekken die bezoekers vrijwel altijd zullen bekijken, voordat zij een reservering plaatsen. Reden genoeg om dit professioneel aan te pakken.

Passend catering logo laten ontwerpen

Het ontwerpen van een catering logo is vaak niet eenvoudig. Er zijn tal van verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het kleurgebruik. De kleuren moeten aansluiten bij de stijl van je restaurant of bar zelf. Kies bijvoorbeeld voor verschillende bruintinten in het logo, of ga voor een combinatie van zwart en oranje bij het logo voor een populaire uitgaansgelegenheid. Je kunt ervoor kiezen om enkel tekst te gebruiken. Veel cateringbedrijven kiezen echter voor de combinatie van tekst met een symbool.

Een symbool kan logo’s onnodig generiek maken

Denk bij deze symbolen bijvoorbeeld aan die van een mes en vork, die van een kopje soep of koffie, enzovoorts. In het geval van het logo voor een bar wordt vaak gekozen voor een cocktailglas. Het gebruik van dergelijke symbolen is niet uniek. Dit betekent dat een logo al snel generiek wordt. In die zin, dat het logo ook gebruikt zou kunnen worden bij het restaurant in de volgende straat. Voorkom dit door unieke details aan je logo toe te voegen, die passen bij het restaurant wat jij hebt! Varieer in het lettertype, kies contrasterende kleuren, etc.

Benieuwd naar voorbeelden van unieke en passende catering logo’s? Neem eens contact met ons op, zodat we je verder kunnen helpen!

Geef een antwoord