Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Logo ontwerpen voor kappers: let op deze punten!

Ga jij aan de slag met het logo voor een kapsalon? In dat geval zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Vaak kijkt men voornamelijk naar de uitstraling van een logo. Zijn de kleuren passend bij de huisstijl van de kapsalon? Heeft men een beeldmerk gebruikt die past bij een kapper? Enzovoorts. Veel minder wordt gekeken naar de merkbeleving, de authenticiteit en de herkenbaarheid van het logo. In dit artikel helpen we je op weg bij het ontwerp van een passend logo voor een kapsalon. Dit is veel meer dan het gebruiken van een haarlok in het logo. Een logo laten ontwerpen? Dan ben je bij Logolove aan het juiste adres!

Maak het logo niet te generiek

Bij het ontwerp van een logo voor kappers wordt vaak al snel naar een schaar gegrepen. Dit symbool past bij een kapsalon en is daarbij eenvoudig te ontwerpen. Het maakt het logo echter al snel te generiek, waardoor deze aan identiteit verliest. Verstandiger is het om naar unieke symbolen te zoeken. Denk aan een symbool die past bij de naam van de kapsalon. Zo belangrijk als het gebruik van een uniek symbool is, zo belangrijk is ook het gebruik van de juiste kleuren. Door te variëren in kleur wordt een logo al snel minder generiek. Kies bijvoorbeeld voor oranje of rood, in plaats van zwart en blauw.

Tip: een logo heeft lang niet altijd een symbool nodig!

Houd teksten in je logo leesbaar

Ontwerpers zijn geneigd om bij het ontwerp van het logo van een kapsalon een combinatie van lettertypes te gebruiken. Hoewel dit een creatieve tint aan je logo geeft, kan dit logo’s onleesbaar maken. Op je website zal het logo immers relatief klein zijn, waardoor deze goed leesbaar moet zijn! Dit betekent overigens niet, dat je per definitie voor Times New Roman, Arial of Comic Sans MS moet kiezen.

Wil je hulp bij het ontwerpen van een logo voor kappers? Wij helpen je graag!

Geef een antwoord