Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Uniek studievereniging logo laten ontwerpen

Een studievereniging biedt studenten de mogelijkheid om te ontspannen tussen colleges en tentamens door. Daarbij is de studievereniging, net als een studentenvereniging, de plek om nieuwe vrienden te ontmoeten. Zeker wanneer studenten uit andere steden komen, heeft een studievereniging hen veel te bieden! De huisstijl van een studievereniging is echter niet compleet zonder een bijpassend logo. Een studievereniging logo ontwerpen lijkt wellicht eenvoudig, maar is dat niet. Vaak wordt het logo van een studie- of studentenvereniging al snel erg generiek. Mede door de symbolen van het afstudeerhoedje en de boeken die in deze logo’s worden gebruikt.

Maak een studievereniging logo uniek

Wist je dat een studievereniging logo ontwerpen ook zonder deze symbolen kan? Kijk bijvoorbeeld eens naar het logo van het Amerikaanse bedrijf FedEx. Dit bedrijf gebruikt geen symbool, maar heeft wel een uniek logo. Mede door de combinatie van contrasterende kleuren. Andersom zou je er ook voor kunnen kiezen om de naam van je studievereniging weg te laten. Merken als Nike en Audi gebruiken enkel een los symbool. Hoe voorkom jij dat het logo van je studievereniging te generiek wordt?

Tips voor een passend studievereniging logo

Onderstaand hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet, die helpen om tot een passend studievereniging logo te komen.

  • Tip 1: voeg niet te veel details toe aan het logo van je studievereniging. Dit maakt het logo al snel erg druk en onoverzichtelijk.
  • Tip 2: gebruik contrasterende kleuren in het logo van je studievereniging. Het geeft je een logo een unieke look!
  • Tip 3: werk altijd eerst een aantal schetsen uit op papier. In deze schetsen kun je de verschillende wensen voor het logo verwerken.

Meer weten over een studievereniging logo laten ontwerpen? Wij helpen je hier graag bij! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie