Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Een bijzonder logo voor de Porirua City Council

Het nieuwe logo voor de Porirua City Council werd onlangs onthuld, en het is nogal een apart logootje geworden. Houd je vast: dit logo heeft naar alle waarschijnlijkheid 30.000 dollar gekost!
Dit enorme prijskaartje van de “rebranding campagne” is niet nieuw, het BP logo heeft meer dan 80 miljoen gekost (het verschil zit ‘m natuurlijk in een bedrijf met winstoogmerk en een City Council!). Een logo ontwerpen is en blijft en vak, dat blijkt maar weer.

Het is niet zo raar dat er over dit logo zoveel ophef is ontstaan, de burgers van Porirua City willen natuurlijk wel dat hun belastinggeld goed wordt besteed. De designers nemen het ontwerpen van een vrolijk logo wel heel letterlijk! Naast het aanpassen van het logo zijn er nog veel meer veranderingen doorgevoerd die ervoor zouden moeten zorgen dat Porirua City een wat jonger karakter met zich meebrengt. In totaal is er ruim 98.000 dollar uitgegeven aan het totale project, dit is nogal wat.

De ontwikkeling van de smiley

Volgens de Taxpayers Union, is het embleem een “schattig en lief gezichtje”, dat bedoeld is om de jeugdige bevolking van Porirua te vertegenwoordigen. De jongeren (<26 jaar) zijn in Porirua 40% van de bevolking.

Ophef omtrent de transparantie

De vraag is hoe de belastingbetaler hier ooit mee in heeft kunnen stemmen. Hoe kan het dat niemand hiertegen in opspraak is gekomen? De reden hiervoor is simpel, het was namelijk helemaal niet kenbaar gemaakt aan de bewoners. De inwoners waren dan ook woedend over het gebrek aan transparantie met betrekking tot zo’n grote uitgave voor een vrij kinderachtig en amateuristisch logo. Het is dan ook niet zo raar dat Twitter helemaal los ging over het logo. Iedereen stuurde zijn eigen gemaakte smiley gezichtje op naar de gemeente.

Een ding is zeker, als je een logo wilt veranderen, schakel dan een professional in. Want dit kinderlijke logo ziet er niet bepaald professioneel uit.

Geef een reactie