Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Wat vind jij van het nieuwe Lotus logo?

Lotus, het bekende automerk heeft een grote aankondiging gedaan: ze gaan het traditionele logo veranderen. Met dit nieuwe logo hopen ze dat ze een nieuw gezicht mee kunnen geven aan het bedrijf, ze hebben namelijk vrij veel op de planning staan! Wij van LogoLove zijn altijd op de hoogte wanneer het gaat om nieuwe logo ontwerpen, vandaar dat wij je in deze blog wat meer zullen laten zien over het nieuwe Lotus logo!

Ontwikkelingen binnen Lotus

De verandering komt net op het moment dat het bedrijf wilt gaan uitbreiden door een nieuwe generatie sport- en hyperauto’s op de markt te brengen, waaronder het nieuwe model Evija. Die auto heeft een ongelofelijk vermogen (1.972 pk). Het is de allereerste auto van het bedrijf die 100% elektrisch is. Er staan de komende jaren een hele hoop nieuwe projecten voor Lotus op de planning – zowel een nieuwe locatie voor het hoofdkantoor als een verplaatsing van de fabrieken. Tevens willen ze aan de slag om de bestaande modellen te verbeteren en te optimaliseren. Maar goed, terug naar het logo!

Een nieuwe uitstraling

Een nieuwe start voor het bedrijf vergt een modern en fris logo. Lotus wilt met dit nieuwe logo een andere doelgroep aan te spreken, aldus de marketingbaas Simon Clare: We’ve looked back at the original Lotus roundel and thought about Colin Chapman’s philosophy, to simplify and add lightness,”. Vervolgens legt hij uit “We’ve applied that to create a new roundel, taking the weight out of the lettering and adapting the spacing,”. Dit is onder andere terug te zien in de ontwikkeling van de letters. Vroeger hadden de letters een 3D effect, echter zijn de letters in het nieuwe logo volledig vlak. Alle randjes zijn net even iets scherper en het oubollige effect van het logo is compleet verdwenen.

Deze versimpeling van het logo past goed bij het nieuwe karakter van het bedrijf, al zijn de meningen hier natuurlijk over verdeeld. De een vindt het mooi, de ander vindt het maar niets en zou het liefst teruggaan naar wat het vroeger was. Wat vind jij van deze nieuwe verandering? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie