Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Verhuurbedrijf beschuldigd van het plagiaat door het schoenenmerk Vans

Er is op dit moment een juridisch conflict gaande tussen een klein verhuurbedrijfje uit Engeland en het bekende bedrijf Vans. Vans stelt dat het logo van het verhuurbedrijf te veel op dat van Vans lijkt. Ook dit logo is voorzien van de bekende V vorm. Het verhuurbedrijfje uit VK zegt dat ze nergens vanaf weten, het was echt niet de bedoeling. Deze zaak is echt een prima voorbeeld wat laat zien dat plagiaat een groot onderdeel is binnen het proces van een logo ontwerpen. Tijd om hier wat dieper op in te duiken.

Klein verhuurbedrijfje

De schoenengigant heeft een verzoek ingediend naar een verhuurbedrijf van bestelwagens in Dorsett in het VK met het verzoek om het logo aan te passen. Het logo zou te veel op hun eigen logo lijken. De eigenaar van WeDoVans.com vertelde dat hij het bedrijf zeven jaar geleden heeft opgericht en dat hij niet van plan was om het iconische ” V”-logo na te maken. “We zijn hier al vele jaren mee bezig en we hebben het logo al voor een super lange tijd in gebruik”, aldus Simon Prout. “Ja, er is enige overeenkomst, maar het is geen kopie”.

Wat zegt Vans erover?

“Het is een inbreuk op de investering die Vans heeft gemaakt voor het maken van het logo”, aldus de advocaten van Vans. De sneaker en kledingfabrikant gaf Prout tot 5 juli de tijd om het logo niet meer te gebruiken. Zij stellen dat ze door het logo klanten proberen te lokken en dat ze proberen om net te doen alsof zij onderdeel uitmaken van Vans. Vans zelf zegt dat het verhuurbedrijf heeft kunnen profiteren van de grote naam die Vans heeft. De vraag is natuurlijk of dit klopt, de bedrijven hebben nu eenmaal een andere doelgroep. Iemand die op zoek is naar nieuwe sneakers zal niet zo snel bij een verhuurbedrijf in het VK terecht komen.

“Ik ga zeker op zoek naar juridische hulp – ik hoop dat we tot een soort compromis kunnen komen,” zei Prout. “Het probleem is dat we veel artikelen hebben die voorzien zijn van het merk. We hebben de voertuigen, de borden bij ons in huis en het briefpapier. Het zou me duizenden euro’s kosten om dit te veranderen”. Een woordvoerder van de advocaten van Vans’ advocaten vertelde dat zij geen commentaar geven op lopende juridische zaken. Laten we maar hopen voor Prout dat het allemaal goed komt, het zou toch wel sneu zijn als zo’n klein bedrijf ten onder gaat door het verzoek wat is ingediend door Vans…

Wat vind jij? Lijken de logo’s teveel op elkaar?

Klik HIER om te vergelijken!

Geef een reactie