Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Het nieuwe logo van supermarktketen Hoogvliet

“Hoogvliet, Hoogvliet, iets beters is er niet!”, klonk er tien jaar geleden door de winkel. Er is sindsdien veel veranderd voor de supermarkt keten. Wat niet is veranderd is dat de Hoogvliet de laagste prijs, de kortste wachttijden en brood tot sluitingstijd garandeert. Toch was het tijd voor wat verandering na het vijftigjarige bestaan van de supermarkt vorig jaar. Het welbekende logo met hoofdletters is vervangen door een fris, nieuw logo.

Het dorp Woudenberg was de eerste waarbij de supermarkt keten het logo doorvoerde. In juni 2018 werd er een compleet nieuwe winkel gebouwd geheel met het nieuwe logo aan de buitenkant. Sindsdien is het nog iets aangepast en wordt toch een hoofdletter H in de naam Hoogvliet. Inmiddels is het logo ook te zien bij nieuw geopende winkels in Alphen aan den Rijn, Veenendaal en Hazerswoude-Rijndijk en het filiaal in Leidschendam.

Het nieuwe logo

Wat is er nou veranderd aan het logo? Een ander lettertype. Geen hoofdletters meer en het rondje met de H van Hoogvliet erin is gemoderniseerd. Er worden wel dezelfde kleuren gebruikt. Het nieuwe logo van Hoogvliet is nog steeds te herkennen, maar wat ons betreft past het meer in het hedendaagse beeld.

Helemaal Hoogvliet

Ook heeft Hoogvliet een nieuwe huisstijl genaamd Helemaal Hoogvliet. Deze huisstijl zal voor het eerst te zien zijn in de winkel in Leidschendam. De ‘Helemaal Hoogvliet’ huisstijl kenmerkt zich door  licht, ruimte en speelse houten achterwanden en een lattenplafond boven de ambachtelijke broodafdeling, aldus de formule over de winkel. De winkel in Leidschendam heeft bovendien een klein aantal extra vierkante meters gekregen. Verder zijn enkele afdelingen verplaatst, waardoor het boodschappen doen volgens Hoogvliet efficiënter wordt en de klant sneller zijn weg kan vinden in de winkel. Denk aan direct in het oog springende verse producten, zoals pizza, tapas en traiteurmaaltijden.

Wat vind jij van het nieuwe logo van Hoogvliet? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Fun Fact: wist je dat Hoogvliet niet de naam is waarmee de supermarkt keten is begonnen? Leen Hoogvliet is in Kwintsheul begonnen in een kale loods. De verpakte producten werden hier rechtstreeks verkocht vanuit kratten en dozen. De winkel heette toen Cash ‘n’ Carry en trok belangstellenden uit het hele land naar het Westlandse dorpje. Langzaam maar zeker werd de omslag gemaakt van kale fabriekshal naar full-service supermarkt. In 1974 was de tijd rijp voor een nieuwe naam, die daar beter bij paste: Hoogvliet.

Geef een reactie