Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Het belang van een logo

Een nieuw jaar is aangebroken. Een jaar waarin je misschien eindelijk de stap durft te nemen om een eigen bedrijf op te zetten, een project op te starten of een nieuw concept te testen. Terwijl je dichterbij de lancering komt, komt het idee in je op om toch nog even een logo te ontwerpen. Maar wat is nou het belang van een logo?

Identiteit, professionaliteit en vertrouwen

Een bekende logo ontwerper Paul Rand schrijft: “a logo doesn’t sell (directly), it identifies.”

Denk aan hoe de meeste mensen voor het eerst in contact komen met jouw bedrijf. Of het nou via de website is, social media of op een beurs, mensen moeten jou natuurlijk onthouden. Door een logo te ontwerpen laat je visueel een indruk achter bij het publiek. Er zijn miljoenen offline- en online zaken in de wereld, waarbij er duizenden zijn die soortgelijke zaken of producten aanbieden. Een merklogo helpt je om je te onderscheiden van de concurrentie. Met een logo kan je jouw persoonlijkheid en de eigenschappen van jouw brand naar voren laten komen door bepaalde kleuren, lettertypen en symbolen te gebruiken.

“Logos and branding are so important. In a big part of the world, people cannot read French or English–but are great in remembering signs”


― 
Karl Lagerfeld

Het belang van een logo is niet alleen de identiteit die je uitstraalt. Het klinkt misschien oppervlakkig, maar het advies “dress to impress” geldt nog steeds. Het is in het begin van het opstarten van een bedrijf een uitdaging om het vertrouwen te winnen van klanten of investeerders. Voordat een persoon jouw product of dienst uitprobeert, wordt er naar het uiterlijk gekeken. Bij het bezoeken van een website die er niet up to date uitziet ga je twijfelen aan het gene wat die persoon aanbiedt. Waarschijnlijk ga je niet over tot kopen of inwinnen van informatie. Wanneer je wél een sterke branding hebt, kan een potentiele klant geïnspireerd én geïnteresseerd raken in jouw product.

Kortom, het (laten) ontwerpen van een logo heeft altijd een positieve impact. Weet jij niet waar je moet beginnen met het maken van een logo? Wij ontwerpen prachtige logo’s en huisstijlen met een passie. Wil jij ook een uniek logo laten ontwerpen voor jouw bedrijf door LogoLove? Neem dan contact met ons op!

 

 

 

Geef een reactie