Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Top 5 superhelden logo’s

Logo’s zijn overal. Grote logo’s op advertentieborden, kleine logo’s op kledingmerken en middelgrote logo’s op elektronische apparaten en auto’s. Kijk maar eens om je heen, je zult ongetwijfeld logo’s zien, waar je ook bent.

Waarom zien we zoveel logo’s om ons heen? Omdat een logo een symbool of handelsmerk is dat een bedrijf gebruikt om zich te onderscheiden. Met andere woorden, logo’s geven een duidelijk beeld van het bedrijf.

De uitdaging bij het ontwerpen van een logo is om een ​​idee te bedenken en het samen te persen tot een symbool dat begrepen wordt en begrepen blijft. Wat is een beter voorbeeld dan de logo’s van 5 bekende superhelden? Jouw bedrijf is toch ook een soort superheld? Waar het om gaat, is dat je veel kunt leren van deze eenvoudige maar boeiende superheldenlogo’s!

Het Superman logo

Het Superman logo is een van de meest bekende superheldenlogo’s. Herkenbaar vanwege het eenvoudige, kleurrijke ontwerp. Dit symbool staat voor kracht, dat heeft te maken met de vorm: tegelijkertijd de vorm van ‘s werelds sterkste mineraal, de diamant.

Het Batman logo

Deze mysterieuze superheld heeft een donker logo met een opvallend geel accent. De vleermuis vertegenwoordigt de naam van deze held. Batman bezit geen echte superkracht zoals Superman, en dat is precies waarom de inclusieve ovale vorm het beste werkt voor dit logo!

The Flash logo design

Opvallend: de rode en gele kleuren die een impact maken. De snelheid van The Flash wordt goed weergegeven door de bliksemschicht. De puntige randen van het logo in combinatie met de ronde vorm zijn tekenend voor The Flash!

Het Fantastic Four logo

Het logo van deze superhelden familie typeert zich ook door een ‘vriendelijke’ cirkel. Opvallend is dat alle 4 de familieleden een andere superkracht hebben, maar dat het onmogelijk zou zijn om 4 verschillende logo’s aan te houden. Het logo heeft de afgelopen veertig jaar verschillende kleurencombinaties gehad, het huidige blauwe logo vinden wij in ieder geval het gaafste logo!

Het Spiderman logo

Dit logo is van niemand anders dan van Spiderman. Voor Spiderman krijgen we te kijken naar een exclusief op symbolen gebaseerd logo. Doet deze spin een belletje rinkelen? Spiderman werd gebeten door een radioactieve spin die hem al zijn superkrachten gaf. Het mooie aan dit logo vinden we dat de aandacht ligt op de spin en dat er geen onnodige details zijn die van het ontwerp afleiden.

Wat vind jij het mooiste logo? Laat het ons weten in de comments!

Geef een reactie