Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Het Snapchat logo explained

Vorige week schreven we al over het Facebook logo, het Twitter logo en het Linkedin logo, vandaag hebben we het bij LogoLove over het Snapchat logo.
Gebruik jij Snapchat? Dan moet je deze blog zeker lezen! Wil je zelf een gaaf logo laten ontwerpen voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!
Wist je trouwens dat: Het logo van Snapchat Ghostface Chillah heet? Gebaseerd op Ghostface Killah van de Wu-Tang Clan.

Het spookje van het Snapchat Logo

Evan Thomas Spiegel, de oprichter van Snapchat, heeft onthuld dat hij het Snapchat logo op zijn slaapkamer heeft ontworpen. De 25-jarige miljardair vertelde dat hij het witte spookje in één avond tekende! Kun je geloven dat het logo voor een bedrijf ter waarde van een verbazingwekkende €20 miljard in één avond gemaakt is door iemand die geen professionele logo designer is?
Het logo van Snapchat heeft een vergelijkbare vorm sinds het bedrijf Picaboo heette. Het spookje in het originele app-pictogram had een gezicht: een kleine smiley. In de enige grote verandering in het logo, besloot Snapchat om het gezicht uit het logo te verwijderen.

Evan creëerde het spookje om de vergankelijke aard van foto’s te symboliseren. Net als een spook kun je de Snapchat-afbeeldingen slechts kort zien voordat ze verdwijnen.
Het logo van Snapchat heeft een eenvoudige vierkante vorm, omdat het bedrijf hun logo voornamelijk als pictogram voor de app gebruikt.
Het Snapchat logo heeft een grote rol gespeeld in het helpen groeien van het bedrijf. Door een ongebruikelijke kleurkeuze onderscheidde de app zich van al zijn concurrenten en de spookachtige vorm maakt mensen nieuwsgierig naar wat de app precies doet. Het Snapchat logo is nu het gezicht van een van de populairste apps ter wereld, allemaal dankzij het slimme ontwerp!

Meer weten over het Snapchat logo? Kijk dan zeker dit filmpje!

Geef een antwoord