Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Online Logo Tool gebruiken – of toch maar niet?

Online Logo Tools schieten als paddenstoelen uit de grond, met deze tools zou het enorm makkelijk zijn om zelf een logo te ontwerpen. Klinkt goed! Toch…? In werkelijkheid blijkt het net even iets anders. Ben jij ook van plan om jouw eigen logo te ontwerpen? Lees dan verder!

Bij het definiëren van jouw bedrijfsidentiteit, komt heel wat kijken. Wat wil je uitstralen? Welke kleuren komen daar bij kijken? Wie wil je aantrekken met jouw nieuwe logo? Allereerst is er basiskennis nodig om een logo te ontwerpen. Een spoedcursus: het logo moet eenvoudig, herkenbaar, tijdloos, flexibel en gepast zijn.

Bij LogoLove hebben we een uitgebreide werkwijze om tot een logo of huisstijl te komen die aan al die bovenstaande eisen voldoet. Dat verschilt enorm per opdrachtgever, en dat is maar goed ook! Wij, en velen om ons heen, hebben gemerkt dat Artificial Intelligence en Online Logo Tools wel rekening houden met een aantal factoren, maar vaak worden de belangrijkste factoren buiten beschouwing gelaten.

Werkwijze LogoLove vs. Werkwijze Online Tool.

Wanneer je serieus bezig bent met je bedrijf, kun je niet zonder logo of huisstijl. Je wilt iets uitstralen en je wilt op een bepaalde manier overkomen. De designers bij LogoLove weten precies hoe de aspecten: herkenbaar, tijdloos, flexibel en gepast in een logo en huisstijl verwerkt worden. Niet alleen dankzij kennis en verstand van zaken, maar ook door jarenlange ervaring en het feit dat we onze opdrachtgevers daadwerkelijk begrijpen, wij durven wel te zeggen dat we weten hoe we een succesvol logo ontwerpen.

  • Reden 1 waarom een online logo tool niet werkt: Tools denken niet mee, designers wél – kleine aanpassing? Bij LogoLove denken we altijd met je mee om te zorgen dat jouw logo aan de eisen voldoet.

Artificial Intelligence, wat houdt dat eigenlijk in? Automatiseren? Robots en AI zijn gemaakt door mensen – het zijn hulpmiddelen die we kunnen gebruiken als we de juiste instructies geven. Het punt is dat mens en technologie samenwerken, mensen in controle en de technologie wordt gebruikt waarvoor het is geprogrammeerd. Precies hetzelfde geldt voor logo’s en huisstijlen. Een design kun je niet op een eenvoudige manier ‘laten ontwerpen’. Een design is persoonlijk, Artificial Intelligence wordt puur gebruikt om te automatiseren. Net als kledingontwerp, zal logo-ontwerp niet vervangen worden door AI.

  • Reden 2 waarom een online logo tool niet werkt: Artificial Intelligence is nog lang niet ‘volwassen’ genoeg om een geschikt logo te produceren. Er zijn té veel factoren waar geen rekening mee gehouden wordt.

Er zijn talloze online logo generators met mooie beloftes zoals: Binnen een halfuur een logo! Jouw logo voor maar €5! De reden dat zulke beloftes gemaakt worden, is dat online logo tools beperkt zijn. vaak kom je uit op een standaardtemplate met standaardfonts.

  • Reden 3 waarom een online logo tool niet werkt: Online tools zijn beperkt – vaak kom je uit op een standaardtemplate met standaardfonts.

Waarom Online Logo tool niet werkt

Artificial Intelligence Tools om een logo te ontwerpen? Het werkt niet. Dit kunnen we wel concluderen.

  • Artificial Intelligence is nog lang niet ‘volwassen’ genoeg om een geschikt logo te produceren.
  • Online tools zijn beperkt – vaak kom je uit op een standaardtemplate met standaardfonts.
  • Tools denken niet mee, designers wél – kleine aanpassing? Bij LogoLove denken we altijd met je mee.

 

Wat denk jij ervan? Heb je wel eens geëxperimenteerd met het ontwerpen van een logo in een online logo generator? Laat het ons weten! Wij zijn benieuwd.

Wil jij een logo laten ontwerpen door professionele designers? Een logo dat aan alle eisen voldoet? Dan ben je bij LogoLove aan het juiste adres – wij denken graag met je mee! Neem gerust contact met ons op.

Geef een reactie