Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Het belang van een goede huisstijl

Een passend logo is erg belangrijk, dat niet alleen… ook de huisstijl van jouw bedrijf is van groot belang!
Maar waarom dan? Dat leggen wij van LogoLove je graag uit.
Wil je een huisstijl laten ontwerpen? Neem dan contact met ons op!

Waarom is een huisstijl zo belangrijk?

Bedrijfsidentiteit, daar draait het om. De bedrijfsidentiteit bestaat uit drie elementen:

  1. Communicatie: denk aan hoe er binnen het bedrijf wordt gecommuniceerd, maar vooral ook hoe er naar buiten gecommuniceerd wordt. PR bijvoorbeeld! Eigenlijk alles wat jouw doelgroep over jouw bedrijf meekrijgt. Bewust en onbewust.
  2. Gedrag: hangt nauw samen met de communicatie. Denk aan hoe werknemers zich kleden, het taalgebruik en meer.
  3. Design: dit is waar de huisstijl en het logo onder vallen. Dit is wat men ziet.

Op basis van deze drie elementen creëer je een corporate identity, ook wel bedrijfsidentiteit.
Hoe jij je positioneert, is erg belangrijk voor jouw doelgroep – zij maken zelf in hun hoofd namelijk ook een corporate identity van jouw bedrijf. Zij schetsen bewust en onbewust beelden van hoe jouw bedrijf er van de achterkant uitziet, hoe betrouwbaar jouw bedrijf is, en hoe de service of het product eruit zal zien. Je weet wat ze zeggen over eerste indrukken bij mensen… Dezelfde regel is ook van toepassing op huisstijlen.

Een sterke bedrijfsidentiteit? Een sterke huisstijl!

Bij een sterke bedrijfsidentiteit hoort een sterke huisstijl. De visuele elementen van jouw bedrijf vormen het bedrijf deels! Met een huisstijl kun je beginnen aan het maken van visitekaartjes, het ontwerpen van de website, offertes, een e-mail handtekening, bedrijfskleding en veel meer. Vraag maar eens aan een designer in jouw omgeving waarom een huisstijl zo belangrijk is. Een goede huisstijl is echt onmisbaar!

Als bedrijf wil je je onderscheiden

Ook daarom is een huisstijl van groot belang!

Bedrijven lijken nu eenmaal op elkaar. Er zijn miljoenen bedrijven over de hele wereld, sommigen hanteren dezelfde naam, anderen bieden dezelfde dienst aan en weer andere bedrijven lijken enorm op elkaar wanneer het aankomt op logo’s en huisstijl. Het is niet eenvoudig om je als bedrijf te onderscheiden. Bij LogoLove zorgen we ervoor dat we een unieke en originele huisstijl designen waarmee jouw bedrijf zich onderscheidt.

Een huisstijl draagt bij aan een sterke bedrijfsidentiteit en zorgt ervoor dat jouw doelgroep jouw bedrijf herkent én zich vertrouwd voelt bij jouw organisatie.

 

Wil je ook een huisstijl laten ontwerpen? Bij LogoLove denken we graag mee over de mogelijkheden. Neem contact met ons op!

 

Geef een antwoord