Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Zijn logo’s overrated?

Anno 2018 heeft vrijwel iedereen een smartphone. We bellen, mailen, whatsappen, gamen en snapchatten… Laten we Facebook en Instagram niet vergeten. Het feit dat we veel tijd op social media spenderen via onze kleine schermen, heeft ook invloed gehad op logo ontwerpers.

Voor bedrijven is social media een van de snelste, goedkoopste en gemakkelijkste manieren geworden om met doelgroepen te communiceren. Logo’s worden tegenwoordig niet voor niets met een minimalistisch design ontworpen.

Wat betekent dit voor uw bedrijf en uw logo?

Dit betekent dat uw logo onmiddelijk herkenbaar moet zijn op ongeveer 8 mm (afhankelijk van telefoons natuurlijk).

Logo’s ontwerpen voor kleine schermen is niets nieuws. Het is gebruikelijk om een logo te ontwerpen dat veelzijdig is. In het tijdperk vóór social media was een klein logo nog niet zo belangrijk.

Een logo werd voornamelijk gebruikt voor de e-mailhandtekening, de website header, tv-reclames en natuurlijk in de fysieke winkels en reclameborden.

Een minimalistisch logo laten ontwerpen

Door een minimalistische benadering in uw logo-ontwerp te integreren, verstevigt u uw positie als eigentijds merk (en is uw bedrijfslogo direct herkenbaar, ook op kleine schermen).

Maar wat is minimalisme precies?

Minimalisme is een ontwerpbenadering die bestaande elementen gebruikt, eenvoud maximaliseert en inspeelt op ruimte. De techniek is letterlijk overal te vinden: in creatieve media, van visuele kunst tot muziek en literatuur, en natuurlijk in allerlei soorten ontwerpen. De minimalistische manier lijkt misschien moeiteloos, maar laat je niet misleiden door te geloven dat het leeg of saai is. Hoewel minimalistische methodologie een ‘minder is meer’-benadering onderschrijft, kan het strategische gebruik van terughoudendheid erg interessant zijn, voor logo’s bijvoorbeeld!

Het ziet er misschien eenvoudig uit, maar een “minder-is-meer” benadering van op het gebied van logo ontwerp vereist vaak nogal wat vallen en opstaan voordat je een logo vindt dat goed bij je past. Wanneer je twijfelt over de logo’s van de bedrijven die u zijn voorgegaan, realiseer je dan dat zij ook hebben moeten worstelen om het juiste design om te toveren tot een minimalistisch logo van grote waarde!

Meer weten over minimalistische logo’s?

In de video hieronder behandelen Michael Bierut (de designer van het Hillary Clinton logo) en Joe Posner. Het logo voor Hillary Clinton, verschillende logo-systemen, en wat een logo écht geweldig maakt.

 

Minimalistisch logo laten ontwerpen voor jouw bedrijf? Wij doen het met alle liefde, want wij zijn LogoLove! Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Geef een reactie